Историски подвиг на Кинотека – „Мирно лето“ на прв македонски Blu Ray Disc!

Возбудата од фактот дека во рацете го имам прво македонско Blu Ray издание – играниот филм „Мирно лето“ на Димитрие Османли, е иста како во раната есен 1990-та, кого го купив „Зодијак“ на Влатко Стефановски и Бодан Арсовски, прво македонско CD, или во 2004-та, кога во киното Фросина, на промоцијата на првото македонско DVD – … Continue reading Историски подвиг на Кинотека – „Мирно лето“ на прв македонски Blu Ray Disc!