Амбицијата-најважна за деловен успех. Факт е дека успехот во бизнисот и животот ретко доаѓа сам по себе. Најчесто, потребна е многу работа за да се успее, а најсилното средство за постигнување на таква цел е амбицијата. Амбиција може да се нарече желба за успех, поради што сме подготвени да совладаме сè што е потребно. Без амбиција, не  би имало ни успех, ни напредок, ни пак развој на човештвото воопшто.

Амбицијата-најважна за деловен успех

Сепак, дали амбицијата ќе успее или не, зависи исклучиво од вашата дефиниција за успех. Ако сакате да успеете професионално, вашата амбиција може да ве однесе далеку во тој поглед. Но, ако се жртвувавте до тој степен што сте несреќни и осамени за да ги постигнете тие високи цели, дали сте навистина успешни?

Она што е дефинитивно точно е дека здравата амбиција може да ви помогне да успеете на многу начини. Меѓутоа, важно е да се напомене дека само амбицијата не секогаш значи успех. Талентот, вештините и другите околности исто така играат важна улога.

Амбицијата некои ја имаат, а други не

Двајца американски универзитетски професори се обидоа да ја дефинираат амбицијата и да разберат зошто некои ја имаат, а други не. Според овие професори, амбицијата главно е поврзана со статусот и достигнувањата.

„Не станува збор само за напорна работа или не. Станува збор за постигнување работи и статус што одговара на постигнување на тие цели “, смета Џон Камејер Милер, професор на Универзитетот во Минесота. Амбициозните луѓе не сакаат да станат извршни директори на компанијата по секоја цена, додава тој. Некои луѓе едноставно сакаат да бидат успешни продавачи или инженери. Но, други, особено во областа на управувањето, ќе сакаат да се искачат на високи корпоративни места.

Самопочитувањето важно скалило

Амбицијата-најважна за деловен успех. Постојат неколку фактори кои се во функција на амбицијата, но една голема одредница е самодовербата, вели Несир Гаеми, професор по психологија и фармакологија на медицинскиот центар Туфтс во Бостон.

Истражувањата покажуваат дека луѓето со висока самодоверба се поамбициозни од луѓето кои имаат мала самодоверба, смета тој. Некој што се цени себеси не мора да напредува, но „колку повеќе имате самопочит, толку сте поамбициозни затоа што мислите дека можете да направите нешто“, објасни Гаеми.

Семејна историја, отскок за личноста

Семејната историја е исто така важна, велат експертите. Ако луѓето имаат успешни родители, веројатно и самите ќе бидат амбициозни. За овие луѓе, успехот е едноставно она што се очекува од нив.

Друг важен фактор на амбиција е личноста. Луѓето кои имаат високо ниво на свесност и кои се екстровертни, најверојатно имаат нагон за напредок.

Екстровертите сакаат кога другите луѓе ги препознаваат и ги фалат. Интровертите, од друга страна, се помалку загрижени дали луѓето ќе гледаат позитивно на нив и не им требаат признанија за успех за да се чувствуваат добро.

Најдобар вид на амбиција?

Амбицијата-најважна за деловен успех е во фоокус и на бројни истражувања. Според повеќето од нив, постојат два вида на амбиција: индивидуална и колективна.

Колективната амбиција ја претпочитаат компаниите. Тие сакаат амбициозен поединец и лидер, но сакаат таа амбиција да се искористи во корист на компаниите.

„Амбицијата е голема ако може да се насочи на вистински начин. Лична амбиција на штета на организацијата нема да придонесе за успех “, вели Марк Квин, лидер во лондонската консултантска компанија „Марсера“.

Во корпоративниот свет, амбициозните луѓе кои се на врвот на компаниите имаат тенденција да бидат слични. Тие се обидуваат да бидат пријатни, дружељубиви и вредни за секого, но што е најважно, се обидуваат да бидат нормални. Таквите луѓе не се особено креативни, продуктивни или иновативни. Тие се само посветени на нивната компанија и тоа не придонесува за успех.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.