„Плати и подигни готовина“ е новата услуга на Прокредит банка во Србија. Услуга, која им овозможува на корисниците на MasterCard да повлечат до 5.000 српски динари при купување.

Плати и подигни готовина

Корисниците на MasterCard картичките (на која било банка) имаат можност да повлечат готовина во продавници кои користат кои користат ПОС терминал на Прокредит банка. во Србија.

Со други зборови, ако ви треба готовина, а нема банкомат во близина, потребна ви е само MasterCard картичка за да ја извршите оваа операција во продавницата наместо на банкомат – брзо, безбедно и лесно.

„Платете и подигнете готовина“ е нова услуга што Прокредит банка ја воведува во Србија. Новата услуга им овозможува на корисниците на MasterCard  да подигнат до 5.000 динари на продажните места со ПОС терминал на Прокредит банка при плаќање на сметката.

За да ја повлечете оваа сума, доволно е да купите нешто во тој објект. Сумата не е важна. Може да купите и само пакетче хартиени марамчиња,но да платите со Мастеркард. Продавачот и самиот ќе ви понуди да ја повлечете посакуваната сума.

Оваа опција е моментално достапна на повеќе од 50 продажни места низ Србија. Важи за секое извршено купување, без оглед на вредноста на сметката, и е достапна само за корисниците на MasterCard.

На пример, ако сметката што ја плаќате е 1.000 динари и сакате да подигнете 5.000 динари, вашата банкарска сметка ќе се задолжи за вкупно 6.000 динари.

Услугата „Платете и подигнете готовина“ сигурно ќе ви го олесни и разубави секојдневието. Бидејќи сега можете да го поминете времето што нормално го поминувате барајќи банкомат на подобар начин.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.