Рускиот центар од Скопје овој петок (9. април) , во пресрет на Денот на космонаутиката, сака да ни ја раскаже приказната за првиот човек кој отпатува во космосот – Јуриј Алексеевич Гагарин.

За неговото детство, момчешките денови, подготовката за космонаут, за летот во космосот и неговата светска слава ќе ви раскажеме од еден поинаков, денешен агол, а ќе видиме и многу архивски фотографии и видеоснимки – велат од организацијата.

Овој исклучителен онлајн настан стартува во 19 часот.
Еве што треба да направите:

Приклучете се на Зум (Zoom):
Personal Meeting ID: 8334083242
Passcode: 0ZDKCC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.