„Европа“ лани ја зголеми добивката за 10,4 отсто во однос на претходната. Односно АД ЕВРОПА Скопје лани оствари добивка од 80.758.967 денари. Ова е наведено во образложението за остварените резултати од работењето на компанијата  објавени на Македонска берза.          „Европа“ во 2020 година ги оствари следниве финансиски резултати:     2019 г 2020 г Индекс…

Read More