Каков кадар е потребен за да имаме конкурентни работници,е новата анализа што ќе ја спроведува Стопанска комора на Северна Македонија за потребите на образовниот систем. Комората ја најави изработката на анализа за потребата од работна сила. Односно, за обезбедување кадар за потребите на компаниите во петте плански региони. Стопанската комора ја спроведува анализата во рамките…

Read More