Дигитални валути може да има петина од планетата за три години. Централните банки, што претставуваат една петтина од светската популација, најверојатно ќе издадат свои дигитални валути во следните три години, покажува студијата на чадор групата на централната банка, Bank for International Settlements (BIS), пренесува Ројтерс. Физичката употреба на готовина се намалува на глобално ниво, а…

Read More