Батерии за автомобил кои се полнат за пет минути. Овој вид на ултрабрзо полнечки батерии ги претстави израелската старт ап компанија StoreDot Електричните автомобили постигнаа огромен напредок во последните неколку години, претежно во капацитетот на батеријата што им овозможува да достигнат повеќе од 500 км со едно полнење. Полнењето на батерии е исто така подобрено,…

Read More