United group ги презема бугарските оператори Net1 и ComNet Sofia. United group, водечки телекомуникациски и медиумски оператор во Југоисточна Европа, постигна договор за 100 постотно преземање на основната главнина на бугарските оператори Net1 и ComNet Sofia.   Договорот за преземање беше постигнат покрај аквизицијата на VIVACOM, бугарскиот оператор на United group. Во рамките на United group,…

Read More