Водата како берзански ресурс на Wall Street-  опасност за човештвото. Водата нема цена, водата значи живот – многумина мислат така. Но, ако се праша Wall Street, сè има своја цена, дури и ресурсот што живот значи. Азиз Шуње, професор на Сараевскиот економски факултет, смета дека не е памето да се тргува со вода на берзата.…

Read More