„Фолксваген“ ќе гради шест фабрики за автомобилски батерии во Европа. Германскиот концерн има намера новите фабрики за производство на батерии за електрични автомобили да ги заврши до 2030 година. „Фолксваген“ се одлучи на овој чекор со надеж дека ќе се намали цената  на електричните автомобили, а и дека ќе се реши  проблемот со недоволна количина…

Read More