Органската фарма во Чуруг, Војводина – една од најголемите во Европа. Електраната на биомаса  „Глобал сид“ беше изградена пред повеќе од една деценија во близина на Нови Сад. Денес е една од најголемите органски фарми во Европа,каде електричната енергија се добива од ѓубриво. Фармата е чиста како аптека, а ферментираното ѓубриво мириса на профит. Оваа…

Read More