Безжичен пренос на електрична енергија веќе не е само сон на еден визионер. Сонот на Никола Тесла за безжичен пренос на електрична енергија може да заживее ако новозеландската компанија „Емрод“ успее да го финализира развојот на својот систем за дистрибуција на електрична енергија. Опитот на Тесла- реалност Да се навратие на историјата:  Во 1890 година,…

Read More