„General Motors“ oд 2035 година ќе произведува само електрични автомобили. Најголемиот американски производител на автомобили, General Motors, објави дека од 2035 година ќе продава исклучиво автомобили, џипови и лесни камиони со нула издувни гасови. Компанијата исто така планира да стане јаглеродно неутрална до 2040 година, а драматичниот пресврт беше најавен по една недела од преземањето…

Read More