-Нема повеќе увоз на возила под ЕУРО 5 стандард во Македонија. Се подготвуваат и нови правила со кои би требало да се обнови возниот парк во земјава, а со тоа и да се намали аерозагадувањето,“ најави министерот за економија на вчерашната конференција „Визија за енергетска транзиција 2040“. И во моментов не е можен увоз на…

Read More