Зголемување на уделот на Загребска во Македонска берза. Загребската берза во вторникот објави дека планира да го зголеми својот удел во Македонската берза на 15,19 проценти од 5,3 отсто. ЗСЕ планира да купи 276 акции, што претставува 9,89 процентен удел во Берзата, се вели во соопштението од Загребската берза. Комисијата за хартии од вредност и…

Read More