Индија претендира да биде трета економска сила во светот. Индија би требало до 2031 година да ја надмине Јапонија. И да биде трета најголема економија во светот – зад САД и Кина,  покажува извештајот на BofA Securities (Bank of America). Одделот за инвестициско банкарство на Банката на Америка претходно предвиде дека тоа ќе се случи…

Read More