„Сивус” под капата на чешката групација „Арикома”. Нaјголемиот ИКТ-холдинг во Чешка, групацијата „Арикома” ја презема македонската ИТ компанија „Сивус”. Станува збор за инвестиција која може да овозможи плодна натамошна соработка со Чешката Република. Имено со новиот чешки партнер се создаваат услови за натамошно меѓународно етаблирање на Сивус. Практично македонскиот ИКТ сектор во последните години е…

Read More