Акциите на Комерцијлна банка најтргувани во јануари, а акцијата на „Тиквеш“ забележа најголем раст на македонскиот пазар на капитал.   Според билтенот на Македонскта берза за првиот месец од годинава вкупниот промет достигнал 514.116.512 денари. Сума којашто претставува зголемување за 3,46 отсто во однос на декември 2020 и за 3,11 отсто во однос на јануари…

Read More