Повик за компаниите за учество во „Хоризонт Европа” 2021-2027. Европската комисија почна со објавување повици за проекти во рамки на Програмата за истражување и развој „Хоризонт Европа” 2021-2027 година. Како што соопшти Стопанската комора, Програмата официјално почнува утре, но првиот повик е објавен минатата недела во рамки на Европскиот иновациски совет (ЕИС), а крајниот рок…

Read More