„Standard & Poor’s“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед. Очекувањата на оваа кредитна агенција се дека македонската економија годинава ќе се врати на патеката на економски раст и ќе ги надмине шоковите предизвикани од пандемиската криза. Во таа насока за економски раст, „Standard & Poor’s“ ги посочуваат позитивно и: -владините…

Read More