Летачки такси – работа вредна милијарди?- ветуваат малите електрични авиони. Станува збор за проектот Volocopter, за кои инвеститорите повторно дадоа стотици милиони евра. Ова се мали електрични авиони кои, според оптимистичките прогнози, би можеле да се возат низ градовите за неколку години. А, бизнисмените коишто влегуваат во оваа работа веруваат во милјардерска  заработка… Реалност или…

Read More