Како „Тесла“стана највредната автомобилска компанија, а Маск најбогат во светот. Акциите на „Тесла“ имаа неверојатна 2020 година, а во 2021 година не престануваат да растат. Вртоглавиот раст на вредноста на акциите од скоро 800 проценти и овозможи на „Тесла“ да стане највредната автомобилска компанија во светот. Додека, својот извршен директор, Илон Маск го постави на…

Read More