Финска – најпосакувана земја за странски работници. Оваа држава прими повеќе од 5.300 апликации за еден месец откако понуди мигрантска програма за 15 работници во технолошката индустрија. Тие ќе имаат можност пробно – 90 дена да живета во оваа нордиска земја. Зошто и како  оваа земја во северниот дел на Европа со 5,5 милиони жители,…

Read More