Три милиони денари за млади истражувачи, е новиот јавен повик „Предизвик за млади истражувачи #4 – зелени проекти“. Целта на проектот е поттикнување на креативното размислување кај децата и поддршка за истражувачки проекти базирани на научен метод. Предизвикот се спроведува по четврти пат и е дел од концептот кој го развива ФИТР – “Фонд за…

Read More