На 10 европски земји им се заканува најголема невработеност годинава. Тоа го покажуваат новите економски прогнози на Меѓународниот монетарен фонд. Тие не се оптимистички  како очекувањата за растот на економската активност. Тој оптимизам, барем според проекциите на Фондот, не е придружен со позитивни очекувања кога станува збор за стапката на вработеност. Владините мерки ширум светот…

Read More