Словенечка НЛБ банка посакува целосен откуп на акциите на Комерцијална банка. Словенечката НЛБ банка, која е сопственик на 83,23 проценти од капиталот на српската Комерцијална банка, планира да ги преземе преостанатите обични и целата емисија на приоритетни акции. На тој начин ќе биде сопственик на 90 проценти од капиталот на банката, вели  претставникот на брокерската…

Read More