Банките и биткоинот- во војна или дигитална иднина? Минатата недела,  Morgan Stanley  стана првата голема банка што им понуди на своите богати клиенти да инвестираат дел од своите средства во Биткоин. Но поставија ограничувања за инвеститорите со „агресивна толеранција на ризик“, објави CNBC. Американските банки сакаат да заработуваат на Биткоин Инвестициската банка, која управува со…

Read More