Германската  и’ пружа рака на македонската економија. Македонската, како и светската економија, е длабоко погодена од пандемијата на вирусот „корона“. Животниот стандар на огромен процент од населението тоне. Македонија е, заедно со Албаниија и Босна и Херцеговина, најсиромашната земја во Европа и една од најсиромашните во светот. Епидемијата ја намали вработеноста и покрај помошта и…

Read More