За прв пат во историјата, жена на чело на СТО. Светската трговска организација ja назначи Нгози Окоњо-Ивеала за новa генералнa директорка. Светската трговска организација (СТО) денеска ја назначи за нов генерален директор на институцијата, д-р Нгози Окоњо-Ивеала од Нигерија. За првпат во постоењето на СТО на чело е жена, и уште  Африканка. Окоњо-Ивеала е првата…

Read More