-Пловна планинска соларна централа – најдобра иновација за 2020. Тоа е прва пловечка соларна централа во светот, лоцирана во средината на швајцарските Алпи. Соларата централа на компанијата „Романде Енерџи“ е добитник на престижната швјацарска награда „Watt d’Or“ како најдобра иновација во областа на обновлива енергија за 2020 година. На 7 јануари 2021 година, Федералната канцеларија…

Read More