Револуционернa ткаенина што облеката ја претвора во компјутер. Научниците развија паметен текстил што потенцијално може да ја промени иднината и на екраните и на облеката. Во прашање е првото платно што може да има голем и функционален дисплеј и, во исто време, да има улога на облека и да се носи. Ткаенините развиени во лабораториите…

Read More