„Стелантис“ – името на новиот автомобилски концерн во светот. Автомобилските групации „Фиат Крајслер Автомобили“ и „Пежо-Цитроен“, се споија во една голема автомобилска група „Стелантис“. Тие утре, 19 јануари, на онлајн прес-конференција, ќе го прослават овој исклучително важен настан во историјата на автомобилската индустрија што уследи по повеќемесечни преговори и комплексни промени. „Стелантис“ е името што…

Read More