Словенија издаде обврзници со најдолг рок на достасување- 60 години. Taa, вчера позајми 500 милиони евра преку државни обврзници на меѓународниот финансиски пазар. Државните обврзници со рок на доспевање од 60 години,  е најдолга рочност досега, објави словенечкото Министерство за финансии. – Издадени се 60-годишни еврообврзници во вредност од 0,5 милијарди евра.  Тие имаат принос…

Read More