Компанијата Visa воведе иновации базирани на вештачка интелигенција за попаметни плаќања. Поголема предвидливост, транспарентност и побрзо искуство при плаќање со Smarter Posting, Smarter Settlement Forecast и Smarter Stand-In Processing. Visa Inc. (NYSE: V) го најави VisaNet +AI, пакет услуги базирани на вештачка интелигенција, која се справува со долгогодишни предизвици со кои се среќаваат банките, трговците…

Read More