Првата босанска крипто валутата излегува на светската берза. Откако пред неколку дена беше објавено дека биткоините во Босна и Херцеговина можат да се купуваат во веб-продавницата на компанијата од „Сански мост“, босанските медиуми пренесоа дека наскоро на берзите ќе се најде првата BH community kriptovaluta. Ова е единствениот проект од ваков вид не само во…

Read More