„Витаминка“ со намалена добивка. Компанијата лани оствари добивка од 24.524.000 денари. Таа енамалена во однос на добивката од 2019 кога изнесувала 30.023.000 денари, објави компанијата во образложението преку Македонска берза. Раст на приходите за два отсто П.И „Витаминка” АД Прилеп финансиското работење во 2020 година го оценува како позитивно. Остварените единечни вкупни приходи во 2020…

Read More