Samsung ќе гради фабрика за чипови од 17 милијарди долари. Јужнокорејскиот технолошки гигант планира да изгради фабрика за полупроводници во вредност од 17 милијарди долари во близина на градот Остин во Тексас, во следните три години. Ивестицијата претставува дел од напорите да го зголеми сопствениот производствен капацитет, а исто така и да го ублажи глобалниот…

Read More