Глобалниот долг на историски максимум. Тој е најголем од Втората светска војна и достигна 277 трилиони американски долари. Иако масовната вакцинација укажува на крај на пандемијата, се чини дека не обезбедува имунитет против долгорочните економски штети што ги предизвика оваа чума во целиот свет. Светот лежи на „буре барут“ На овој историски максимум му кумуваше…

Read More