Сингапур гради паметен град со 42.000 станови. Според планираното би требало локалното население кое ќе ги користи овие домови да ги исполнува повеќето од своите потреби преку автоматски услуги. Станува збор за држава во која 80 проценти од луѓето живеат во домови кои се во јавна сопственост, така што власта има големо влијание врз урбаниот…

Read More