„Скопски пазар“ во рацете на „Современ дом“ од Прилеп и „ЗСФ ком“ од Скопје. Овие две компании се новите сопственици на „Скопски пазар“ откако успешно презедоа 29,92 отсто од акциите со право на глас. Успешното преземање го потврди и Комисијата за хартии од вредност. Таа на 29 март годинава донесе решение со кое се потврди…

Read More