Халкбанк со поддршка од матичната банка од Турција ќе го зголеми капиталот за нови 20 милиони евра. Халкбанк АШ Турција, како главен акционер на Халкбанк АД Скопје, на 26 март свика вонредно собрание и донесе одлука со која ја поддржа Халкбанк АД Скопје со одобрена докапитализација во износ од значајни 20 милиони евра. Основна цел…

Read More