Чипови нема – очекувајте поскапи автомобили и електрични апарати. Потрошувачите ширум светот, поради глобалниот недостиг на чипови, се соочуваат со зголемени цени и недостаток на разни апарати и машини – телевизори, мобилни телефони, автомобили и конзоли за видео игри. „Совршена бура“ меѓу понудата и побарувачката Се случува „совршена бура“ меѓу понудата и побарувачката, објаснуваат експертите.…

Read More