Турски „Пурпласт” ќе гради нова фабрика во ТИРЗ Скопје 2. За таа намена турската компанија ќе инвестира 12 милиони евра. Првата фаза од инвестицијата, вредна 5,1 милион евра, предвидува вработувања на 40 – 50 лица со почетна плата од 21.000 денар. Повеќето вработени, околу 90 проценти, ќе бидат со средна стручна спрема, а останите 10…

Read More