Првиот „урбан аеродром“за летечки автомобили во светот ќе никне во Англија. Овој аеродром се гради во град Ковентри во Англија и ќе биде готов до ноември годинава. Проектот доби грант од британската влада вреден 1,65 милион долари. Новата конструкција на иднината на воздухопловството се нарекува „Urban-Air Port“. Целта на овој проект е развој на инфраструктурата…

Read More