Xpeng Motors ќе развива чипови за автономни возила. Кинескиот производител на автомобили е подготвен да развие чипови за автономни возила во услови на глобална криза за нив. Веста доаѓа откако Xpeng го лансираше својот нов електричен седан P5 минатата недела. Тој користи технологија LIDAR ((Light Detection and Ranging)) или ласерско мапирање на околината.   Најдобар…

Read More