Кога пред 10-15 години легендарниот Која (Душан Којиќ – „Шарло Акробата“, „Дисциплина кичме“), го прашаа како гледа на „Новиот бран“, тој кажа дека гледа како на „Стариот бран“, што за него, како на автентичен учесник во ова неформално движење, тој всушност тоа и беше. За нас – „останатите“, и по цели 40 поминати години –…

Read More