ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје Клиничка болница
АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје Клиничка болница
Слика за продавачот АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје Клиничка болница
Адреса: Ул. Скупи 5А, Скопје
Град: Скопје
Вработени:
Даночен број: 4057010505786
Матичен број:
Телефон: 02 3099 500
Емаил:
Веб адреса:
Следи
АКТИВНИ ОГЛАСИ
За нас

Нашата приказна во здравствениот сектор започна во 2001 година со отворањето на Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица – Систина“ – место каде грижата за репродуктивното здравје на жената доби една сосема нова димензија. Успешниот резултат во сосема нова дејност докажа дека не е важно во кој сегмент ќе решите да инвестирате, туку со колкава љубов и посветеност ќе влезете во секој нов проект. Моментите на успех, деновите во кои брендот „Систина“ добиваше сѐ поголеми димензии, ги прошири капацитетите, со сериозна инвестиција во здравството и прерасна во клиничка болница која на 7 април 2010 година ги отвори вратите за своите пациенти.

На 10 ноември 2010 година Клиничката болница „Систина“ забележа уште еден успех. Со потпишувањето договор за афилијација со најголемата групација на болници во југоисточна Европа „Аџибадем“, Клиничката болница „Систина“ создаде можност за размена на знаења и искуства и едукација со медицинскиот тим на турскиот здравствен гигант.

За само една година оваа успешна соработка прерасна во заедничко партнерство. Клиничката болница „Систина“ стана дел од Здравствената групација „Аџибадем“, и прва болница на овој лидер во здравството, надвор од границите на Турција. Една година подоцна „Аџибадем Систина“ стана дел од вториот најголем синџир болници, малезиската групација IHH. Влегувањето во оваа групација за нас претставува подигнување на стандардите во лекувањето и имплементација на сите најсовремени технологии и протоколи во лекувањето и поставување на Македонија на светската здравствена мапа.

Денеска Клиничката болница „Аџибадем Систина“ е најголемата и најмодерна приватна болница во регионот и е пример за успешна приказна во здравствениот сектор со медицински услуги според најсовремените протоколи во лекувањето на пациентите. Врвниот медицински тим користејќи современи методи и техники им стои на располагање на пациентите 24 часа во денот, 7 дена во неделата.