ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
ГЕНТЕРМ Друштво за производство, трговија и услуги
ГЕНТЕРМ Друштво за производство, трговија и услуги

За нас

Даноци, царини и други стимулации
10 ГОДИШНО ДАНОЧНО ОСЛОБОДУВАЊЕ – Инвеститорите во ТИРЗ имаат право на 10-годишно ослободување од плаќање на данок за добивка и корпоративен данок и 100% намалување на персоналниот данок на доход за период до 10 години. Инвеститорите се ослободени од плаќање данок на додадена вредност за увоз и промет на стоки во слободните зони. Дополнително, инвеститорите се ослободени од плаќање на царински давачки за опрема, машини и резервни делови.

Земјиштето во ТИРЗ се дава под долгорочен закуп на период до 99 години.

Инвеститорите се ослободени од плаќање комунални такси.

Бесплатен приклучок на гасоводна, водоводна и канализациона мрежа.

Владата на Република Северна Македонија може да го поддржи растот на капиталните инвестиции и приходите со поврат на 10% од инвестициските трошоци во нови машини и опрема, или инвестиции во објекти и земјиште до максимум од €1 милион во период од 5 години.

Запознај го работодавачот

КОРПОРАЦИЈА ЛЕАР
Американската компанија ,,Леар Корпорејшн “ е водечки глобален застапник за навлаки за седишта за автомобили и електрични дистрибутивни системи.

,,Леар Корпорејшн “ ги опслужува сите поголеми производители на автомобили во светот, а нивните производи се застапени во повеќе од 350 видови на возила. Производите на ,,Леар Корпорејшн “ кои се од светска класа се дизајнирани, проектирани и произведени од стручен тим кој брои околу 140.000 вработени, распределени во 36 земји.

Фабриката на ,,Леар Корпорејшн“ во Македонија е лоцирана во ТИРЗ Тетово на површина од 12.000 квадратни метри со инвестиција вредна над €15 милиони. Располага со врвна машинерија, производни капацитети (за сечење кожа и платно), магацин и канцелариски простории.

На почетокот од 2018 година бројот на вработени во ,,Леар корпорејшн“ во Македонија изнесува 1390 лица, а преку планирана експанзија од дополнителни 8.000 квадратни метри оваа бројка планирано е да достигне до 3.000 вработувања.


Контакт

ГЕНТЕРМ Друштво за производство, трговија и услуги
Град: Прилеп
Вработени:
Даночен број: MK4080015549198
Матичен број:
Телефон: +389 (0)2 311 11 66
Мобилен: +389 (0)2 311 11 66
Емаил: info@fez.gov.mk
Веб адреса: http://fez.gov.mk/?lang=MK
*Корисникот што не контактира е согласен со правните информации.

Социјални профили на ГЕНТЕРМ Друштво за производство, трговија и услуги