ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
Рок: 30.9.2020

Затоа што сте:
Ентузијасти,
Професионални,
Посветени,
Ја сакате продажбата!

Бидете дел од Нелт СТ!

ВРАБОТУВАМЕ:


ФИНАНСИСКИ СПЕЦИЈАЛИСТ


Кои сме ние?
Нелт СТ e дел од Нелт Група, организациски систем со над 3800 вработени, во 14 компании на територија на Македонија, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и во регионот на потсахарска Африка - во Ангола, Замбија и Мозамбик.

Компанијата е основана во 1998 година со основна дејност - дистрибуција и трговија на големо со прехрамбени и непрехрамбени производи за широка потрошувачка. Наши партнери и клиенти се: Procter&Gamble, Mondelez, BIC, Jacobs, Jaffa Crvenka, Neoplanta, Mama's, Dr.Oetker, Ipek Kagit, Sebapharma, Natura Siberica, Filippo Berio, Coty, Vitalia, Teekane, Mladegs.


Опис на работната позиција:
-Подготовка на интерни финансиски извештаи
-Контрола и сложување на финансиски картици со партнерите
-Доследна примена на важечките политики, процедури кои регулираат одредени процеси во организацијата
-Доследна примена на важечките регулаторни прописи и закони во доменот на работните операции,
-Креирање на излезни финансиски фактури кон партнерите
-Учество во подготовка на завршна сметка и спроведување на годишна ревизија
-Комуникација со банки и подготовка на извештаи и документација за гаранции, кредити, провизии, платен промет
-Останати работни задачи по налог на надредениот

Услови и компетенци:
-Основни услови: ВСС (предност имаат кандидати со Економски Факултет)
-Корпоративни компетенци: Победнички менталитет, Грижа за луѓе, Иновативност, Долгорочна перспектива и Лична одговорност
-Функиционални компетенци : Решавање на проблеми, Комуникација, Поставување на приоритети

Општи компетенци:
-Работа на компјутер (Word, Excell, PowerPoint, Internet browser)
-Англиски јазик (пишување и говорење )
-Возачка дозвола Б категорија

Што нудиме?
-Предизвикувачка и динамична работа со можност за напредување
-Работно време од понеделник до петок од 08:00-16:00 часот
-Годишниот одмор определен согласно Закон за работен однос
-Одлична работна атмосфера
-Различни мотивациски активности.
-Евалуација на вработените и вреднување на секој придонес
-Можност за развој преку соодветни развојни планови и тренинг програми
-Унапредувања и движење од еден во друг бизнис сектор, како и движење на останатите пазари на балканот и на афричкиот континент

Доколку сакате да постанете дел од нашиот успешен и динамичен тим и сметате дека ги исполнувате условите на овој конкурс, аплицирајте најдоцна до 30.09.2020 год.

Испратете го Вашето CV преку полето Аплицирај

Напомена: Сите пријави ќе бидат разгледани, а само кандидатите кои ги исполнуваат условите ќе бидат контактирани.

Познавате некого кој би бил одличен за ова работно место?

Проследете му го огласот!

Запознај го работодавачот
НЕЛТ СТ ДООЕЛ Илинден Илинден

По 25 години развој, Нелт Група стана синоним за успешен бизнис систем. Вработените, амбасадорите на вредностите на Нелт, првенствено придонесоа за ова, со доверба и поддршка на партнерите на сите пазари каде што работи Нелт Група.

Своето работење групата го заснова на принципите на етичко, одговорно и одржл